In de pamper

Baby

In de eerste week van zijn leven heeft een zuigeling meerdere keren per dag een volle pamper. En de stoelgang die je daarin aantreft, lijkt verrassend genoeg bijna op teer. Dat is normaal, de baby heeft tijdens die eerste dagen al wat hij binnenkreeg in de baarmoeder verteerd.

Naarmate de baby ouder wordt, verandert de consistentie van de stoelgang, en bovendien moet je je baby minder verschonen. Een kindje dat borstvoeding krijgt, heeft bruine tot gele stoelgang. Flesvoeding geeft iets minder zachte en iets blekere stoelgang.

Help, mijn baby heeft diarree

Moet je je zorgen maken als je baby diarree heeft?

 • Onthoud dat, wanneer de stoelgang van je baby zacht en niet te vloeibaar is en hij niet te pijnlijk moet persen, er waarschijnlijk niets aan de hand is met de spijsvertering.

 • Echte diarree herken je aan zeer waterige stoelgang, die zelfs langs de pamper vloeit. Verschillende oorzaken zijn mogelijk.
  Kindjes jonger dan drie maanden zijn vatbaarder voor het rotavirus.

 • Heeft je baby of peuter diarree, of baart abnormale stoelgang in combinatie met andere symptomen je zorgen, ga dan naar je pediater of huisarts.

Extra aandacht
voor uitdrogingsrisico

Een baby lichter dan tien kilo moet elke dag een liter vocht drinken. Zijn of haar darmpjes moeten immers zo’n drie liter water kunnen absorberen.

Door je baby genoeg te laten drinken zorg je ervoor dat hij of zij voldoende gehydrateerd blijft. Indien nodig kan je een rehydratatie-oplossing met extra natrium en kalium bijgeven.

Tasectan 250 mg helpt!

Tasectan 250 MG VOOR KINDEREN ONDER DE VEERTIEN JAAR*:

Tasectan 250 mg helpt!
 • is doeltreffend binnen de 12 uur
 • bevat geen lactose of fructose
 • smaakloos en geurloos poeder
 • zelfs voor pasgeboren baby’s
 • veroorzaakt geen verwachte bijwerkingen
 • 1 zakje om de 6 uur tot het verdwijnen van de symptomen

*In geval van diarree bij kinderen jonger dan 3 jaar, wordt aangeraden contact op te nemen met je arts, vooral als er ook andere symptomen zijn.

Mag ik Tasectan nemen
als ik borstvoeding geef?

Hoewel bij testen geen bijwerkingen werden waargenomen, wordt Tasectan afgeraden tijdens de zwangerschap of tijdens de eerste maanden van de borstvoeding. Raadpleeg altijd eerst je arts.